Edo Maajka i Brano iz Dubioza Kolektiv kao vjerni navijači NK Bosna na poklon dobili dresove

Bilo je Visočko ljeto tamo neke godine kada još nije ni postojala grupa Dubioza Kolektiv. Brano Jakubović je tada nastupao sa Adi Lukovcem i Ornamentima u Visokom. Za vrijeme koncerta bio je dresu NK Bosna koji je dobio na poklon nakon što je organizatoru rekao ukoliko mu pokloni tadašnji dres NK Bosna da će biti vjerni navijač što je i do današnjih dana. Tim povodom predstavnici kluba su odlučili svog reprezentativnoj navijača počastiti novim dresom.

Edo Maajka koji je rado viđen u Visokom i koji je zbog obilježavanja godišnjica Visoko.co.ba na kojima redovno i nastupa gotovo pa i Visočanin prije dva mjeseca kada je NK Bosna odlučila redizajnirati svoju opremu uz novog proizvođača Glamur Dizajn odmah se javio sa pitanjem kako doći do jednog primjerka žute garniture. Naravno kao ozbiljan klub i kao pristojni domaćini, kako to Visočanima i dolikuje, obećali smo pokloniti Edi pokloniti željeni dres.

NK Bosna je identitet Visokog, jedno od važnih i prepoznatljivih obilježja ovog grada, a što ilustruju i ova dva primjera bosanskohercegovačkih umjetnika koji nastupaju po cijelom svijetu, u mnogim gradovima u kojima postoje i lokalni klubovi, ali eto oni simpatišu, vole i navijaju za NK Bosna.

A i to nešto govori, kako o Visokom tako i o NK Bosna.

Visoko.co.ba / NK Bosna

 

Scroll to Top