fcsarajevo.ba : Mladi tim Bosne iz Visokog spremno dočekuje početak prvenstva

DSCN0988

 

Sportski partner Fudbalskog kluba Sarajevo, Nogometni klub Bosna Visoko, nalazi se u završnim pripremama uoči početka nove ligaške sezone.

Izabranici Emira Karahmeta, kvalitetno su odradili pripreme do sada, a o tome najbolje svjedoči i osvajanje turnira “Kenan Memija” u Fojnici, kada je Bosna u finalnoj utakmici pobijedila Novi Pazar rezultatom 4:3.

Igrački kadar visočke Bosne sačinjen je pretežno od mladih igrača, a veliki broj njih, prošli su školu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Haris Muharemović, dvadesetogodišnji defanzivac, u narednom periodu, kao posuđen igrač, nastupat će u redovima Visočaka. Aktuelni U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine zasigurno, bit će od velike pomoći Bosni prilikom ostvarivanja klupskih rezultata.

“Drago mi je što sam se priključio Bosni. Za sada je sve dobro. Sretan sam zbog saradnje sa Emirom Karahmetom. Najvažnije za mene jeste da igram i nadam se da ću u Bosni imati željenu minutažu”, kazao je Muharemović.

Napadač Alem Plakalo, koji je debitovao za prvi tim Sarajeva 30. augusta prošle sezone protiv Čelika, do sada, pružio je sjajne partije u dresu Bosne. Na pripremnim utakmicama, postigao je veliki broj golova.

“Zadovoljan sam trenutnom formom i nadam se, da ćemo u narednim danima sve dovesti na još jedan viši nivo, kako bismo spremni dočekali start prvenstva”, kazao je Plakalo.

Osim Muharemovića i Plakala, još jedan mladi igrač, koji je zabilježio zvanični nastup za prvi tim Sarajeva, nalazi se u redovima Bosne. Riječ je u veznjaku, Aliji Čulovu, koji će sa još dva bivša juniora našeg kluba, činiti vezni red Bosne. Društvo Čulovu pravit će Ismar Čomaga i Adin Čiva.

Važno je istaknuti da su Muharemović, Plakalo, Čulov, Čomaga i Čiva, bili članovi šampionske generacije Juniora FK Sarajevo za sezonu 2013/14.

Osim pomenutih, još 3 mlada igrača, koja su prošla omladinske selekcije Sarajeva nastupaju za Bosnu. Riječ je o defanzivcima, Anelu Raščiću i Meldinu Hodžiću.

Kolektivu NK Bosna želimo mnogo uspjeha u narednoj sezoni, koju otvaraju 17.8, gostovanjem kod TOŠK-a u Tešnju. Sretno!

FKS

Scroll to Top