Delač: “Sretan sam što sam tu. Protiv Širokog idemo na pobjedu”

Matej Delač, dvadesetdvogodišnji golman, u narednih godinu dana boravit će na posudbi u Fudbalskom klubu Sarajevo, a u redove šampiona države pomenuti golman stiže iz londonskog Čelzija.

Na današnjoj press konferenciji, koja se održavala u svečanom salonu “Svetozar Vujović”, povodom utakmice protiv Širokog Brijega, zvanično je objavljeno da će Delač, golman koji je sa Sarajevom osvojio Kup u sezoni 2013/14  i naslov Prvaka Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni, i u narednoj godini nositi dres našeg Kluba.

“Sretan sam što sam tu, jer smo pregovarali mjesec i pol i to je bila želja svih u klubu, kao i moja, no bio je problem oko ugovora. Žao mi je što nisam došao prije, prvenstveno za evropske utakmice.”, kazao je Delač, osvrnuvši se potom na utakmicu protiv Širokog Brijega.

“Široki Brijeg je dobro krenuo u sezonu i sigurno će biti posla za mene. Pripremat ću se za tu utakmicu kao i za svaku drugu. Sarajevo je u neku ruku favorit, jer igramo na našem terenu i dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu.”, zaključio je Delač.

Derbi utakmica 3. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg Olimpijskom stadonu “Asim Ferhatović-Hase” se igra u nedjelju, 9. augusta tekuće godine sa početkom u 17 sati. Sve informacije o ulaznicama dostupne su klikom na LINK.

Scroll to Top