Delač: “Nestrpljivo očekujem prvi sudijski zvižduk u subotu”

Fudbaleri Sarajeva ubjedljivo su savladali Vitez u posljednjem, 29. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 3:0, a golman Bordo kluba, Matej Delač, prenio nam je svoje utiske sa utakmice.

“Mnogo sam zadovoljan i sretan poslije utakmice u Vitezu. Napravili smo još jedan korak ka našem zajedničkom cilju, a do ostvarenja istog ostalo je još 90 minuta. Ova sezona je dosta teška i naporna i siguran sam da imamo snage da posljednju utakmicu odigramo onako kako se i očekuje od nas.”, kazao je Delač.

Naš golman je u sjajnoj formi. U posljednjih 14 ligaških utakmica Sarajeva, na 11 je mreža gola Bordo kluba mirovala.

“Kao razloge moje dobre forme mogu istaći da dobro radimo na treningu, odlično to sve izgleda sa trenerom Hodžićem i mojim kolegama, a svakako ne mogu a da ne pohvalim našu zadnju liniju i komunikaciju među nama, koja je na odličnom nivou.”, dodao je Delač.

U posljednjem kolu BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2014./15., Sarajevo će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekati tuzlansku Slobodu, a Matej, prije svega, očekuje pun stadion.

“Očekujem pun stadion i da će navijači doći u što većem broju, kako bi bili uz nas i posljednji put u ovoj sezoni. Sloboda je u  dobroj formi, kvalitetna su ekipa. Njihov karakter se najbolje vidio na utakmici protiv Obarske, kada su uspjeli da okrenu rezultat poslije rezultatskog zaostatka, međutim, bit ću iskren i reći da sam ubjeđen u našu pobjedu. Uz fantastičnu podršku naših navijača, vjerujem da možemo slaviti.”, rekao je Delač.

Pobjedom protiv Slobode u subotu, Sarajevo može otkloniti sve dileme kada je u pitanju šampionska titula u ovoj sezoni, a pehar prvaka Bosne i Hercegovine može doći na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”. Naš golman tako će imati mogućnost da osvoji još jedan trofej u dresu FK Sarajevo.

“Ispalo je tako i drago mi je zbog toga. Jako sam sretan, jer je ovo što se dešava nešto prelijepo i teško opisivo. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, ove godine nam nedostaje jako malo da podignemo taj šampionski trofej i nestrpljivo očekujem prvi sudijski zvižduk u subotu.”, zaključio je Delač.

Scroll to Top