Dedić: Zanima nas samo Premijer liga

Nogometaši visočke Bosne, jesenji lider na tablici prve lige Federacije BiH, krenuli su juče (četvrtak) sa pripremama za proljetni nastavak prvenstva.

Raspoloženje u ekipi visočkih „karioka“ na prvim treninzima je dobro,atmosfera je prava šampionska i već od prvog trenutka i treninga na pomoćnom terenu na stadionu „Luke“ igrači su krenuli maksimalno ozbiljno.

Iako je dosta hladno vrijeme, sa puno snijega na terenu to ni malo ne zaustavlja trenažni proces koji je nametnuo šef Faruk Dedić. Veliki broj nogometaša želi od prvog trenutka pokazati struci koliko silno žele dres Bosne i da se njihovo ime nađe u notesu šefa Dedića. U odnosu na jesenji sastav dosta je novih igrača na trerenu, mnogi su došli na probu, neki su već stavili potpis na vjernost Bosni, a o svemu tome više nam je rekao šef Dedić:

– Već smo odradili dva treninga i to maksimalno ozbiljno i disciplinovano. Trenutno je na treninzima tridesetak nogometaša i svi oni traže svoje mjesto u ekipi. Ima dosta novih imena, tu su Hodžić, Kadić, Mujkić, iz FK Sarajevo stigli su nam Rastoder i Gljiva, također tu su trojica igrača iz Amerike koji su stigli na probu, kao i par mladih igrača iz okolnih klubova. Sada ćemo raditi na našem terenu, a gdje će prioritet biti sticanje što bolje fizičke spreme, pojačanje izdržljivosti, skočnosti…i poslije ove uvodne faze rada spisak ćemo smanjiti na nekih 22,23 imena i taj sastav odlazi na pripreme u toplije krajeve 3. februara, gdje ćemo provesti deset dana. Planiramo do početka proljetnog dijela prvenstva odigrati 7,8 test utakmica a gdje će svaki igrač dobiti priliku da pokaže svoj kvalitet. Ono što je sigurno, igraće samo najspremniji, najbolji, najborbeniji…nema privilegovanih ni povlaštenih i niko neće ponijeti dres u startnoj postavi na osnovu zasluga iz „minulog“ rada.

Bosna je lider na tablici.Šta očekujete u nastavku sezone ?

-Naš klub je nedavno dobio novu upravu, sa dosta novih ljudi, a koji su garancija da će sve u klubu biti još bolje, organizovanije, jače…Na igračima je da u svakom susretu, bez obzira gdje se meč igrao i kako se zvao protivnik, pruže maksimum i ostvare povoljan rezultat. Mi ne krijemo ništa, nas zanima samo plasman u Premijer ligu i sve ćemo podrediti tome da ostvarimo taj naš cilj i ispunimo želju naših vjernih navijača, popularnih „Demona“ a uz čiju pomoć čemo lakše doći do ostvarenja tog plana.

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

Scroll to Top