Dedić za scsport.ba: Uz podršku navijača do prvog mjesta

Fudbaleri visočke Bosne ove sezone imaju veće ambicije nego prethodnih, a Visočani trenutno za liderom Orašjem zaostaju dva boda. Upravo Orašje je gost Bosne u sutrašnjem meču 12. kola. Trener Faruk Dedić u razgovoru za SCsport.ba ističe da je njegovu ekipu psihički pogodio poraz od Budućnosti u prošlom kolu, kada su Banovićani gol postigli u 92. minuti.

“Nije se lako vratiti nakon takvog poraza. Ekipa se cijelu sedmicu maksimalno priprema za naredni meč i vjerujemo da možemo trijumfa. Imamo problema sa kartoniranim igračima, ali neki se vraćaju nakon pauze, pa ćemo uspjeti da sastavimo jak tim, koji će se suprotstaviti vrlo jakom protivniku”, kaže Dedić, koji respektuje goste, te je dodao:”Orašje nije slučajno lider i poštujemo ono što su oni dosad napravili. Međutim, pobjeda bi zaliječila rane iz prošlog kola i poraz od Budućnosti, a preuzimanje prvog mjesta je velika stvar. Lijepo je biti u vrhu tabele, posebno na prvom mjestu pa se nadam da ćemo uspjeti slaviti pobjedu.”
Trener žutoljubičastih iskoristio je priliku i da pozove navijače da u što većem broju dođu sutra od 14 sati i 30 minuta na stadion “Luke”.

“Zahvalni smo navijačima za podršku koju nam pružaju tokom cijele sezone, a nadam se da će sutra stadion biti pun i sutra protiv Orašja. Navijači su naš 12. igrač, a ja se nadam da ćemo ih našom igrom, pobjedom i preuzimanjem prvog mjesta obradovati i uzvratiti im za podršku”, završio je Dedić.

Scroll to Top