Čulov Alija, najava utakmice sa NK Novi Travnik

U sklopu 3. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, NK Bosna gostovati će ekipi NK Novi Travnik. Utakmica, koja će biti odigrana na stadionu “Pirota” u Travniku, igrat će se u nedelju, 23. augusta tekuće godine, sa početkom u 17 sati.

Naši fudbaleri, nakon druge uzastopne pobjede, u prošlom kolu nad Goraždem na domaćem terenu, s velikim optimizmom putuju u Travnik. Obzirom da je ekipa Novog Travnika u dva prvenstvena kola upisala isto toliko poraza, naša ekipa ima težak zadatak pred sobom, jer će nogometaši N.Travnika sasvim sigurno imati motiv više da pred domačom publikom zabilježe prvu pobjedu i odvoje se od dna prvoligaške ljestvice.

Veliku pomoć naši momci imat će i od fenomenalnih DEMONA, koji ne žele propustiti ovu itekako važnu utakmicu i svojim velikim prisustvom žele odati priznanje našim nogometašima ali i upravi kluba za velika dostignuća u prethodnom periodu. DEMONI  se okupljaju u 12:00 ispred stadiona Luke odakle će u 14:30 krenuti put vezirskog grada, svojim nesebičnim doprinosom gospodin Nermin Buco Kadrić obezbjedio je autobus za naše najvjernije navijače a koliko smo saznali za autobusom će i nekoliko kombija i mnogo putničkih vozila.

Obzirom da je ova utakmica svojevrstan derbi i prilika za ovjeru dobrih rezultata, zamolili smo ponajboljeg igrača NK Bosna u dosadašnjem dijelu prvenstva, Aliju Čulova za kratak komentar predstojeće utakmice:

 

NKB Press:  Kakva je atmosfera u ekipi?

Čulov: Nikad bolja, trenira se naporno obzirom na veliku konkurenciju u ekipi.

NKB Press: Šta očekuješ od sutrašnje utakmice?

Čulov: Očekujem da kao i do sada budemo svi ko jedan, ostavimo srce na terenu i naravno osvojimo sva tri boda.

NKB Press: Tvoje viđenje ekipe N.Travnik, izgubili smo od njih u pripremnom periodu?

Čulov: Nemožete poredit utakmice iz pripremnog perioda i prvenstvene, imali smo velik broj izmjena, trener je probavao igrače tako da to nije mjerodavno poređenje.

NKB Press: Koliko respektuješ N.Travnik kao protivnika, izgubili su dvije utakmice na startu

Čulov: U ovom trenutku za nas bi bilo bolje da igramo sa protivnikom koji ima maximalan učinak i prebacimo breme favorita na njega, igrači N.Travnika su ranjeni lavovi i sigurno će svim silama ići na pobjedu u meču s nama. Mogu reći da ih respektujemo ali mi smo favoriti po svim parametrima.

NKB Press: Demoni su najavili masovan dolazak i podršku na ovoj utakmici, koliko vam to znači?

Čulov: Svakoj ekipi je potrebna podrška navijača pa tako i nama, Demoni su naš 12-i igrač, sve ovo što radimo i rezultati koje postižemo su za njih i radi njih. Idemo sutra zajedno do pobjede i nova tri boda na našem kontu.

NKB Press: Hvala majstore i sretno sutra

 

Scroll to Top