ČLAN UO NK BOSNA VISOKO ANES PAJEVIĆ: CILJ NAM JE OSTATI NEPORAŽENA EKIPA U BANOVIĆIMA

Nogometni klub Bosna Visoko u posljednje vrijeme igra veoma dobro i zauzima visoko 3 mjesto na prvoligaškoj ljestvici sa jednim bodom zaostatka nad prvoplasiranom ekipom Orašja. Tim povodom razgovarali smo sa članom upravnog odbora NK Bosna Visoko gospodinom Pajević Anesom.

NKB Press: Gospodine Pajeviću, Bosna ove sezone ima sjajnu ekipu i igra fantastično, sreća ili nešto drugo?

Pajević: Prije svega želim da pozdravim čitaoce našeg klupskog portala koji se prati kako u Visokom i BiH tako i širom svijeta o čemu konstantno dobijamo informacije i mailove podrške. Upravu ste, ekipa igra sjajno i postižemo odlične rezultate, sreća je tu dakako nezaobilazan faktor, ali prevashodno mislim da je za ove rezultate postavljen dobar temelj u svim segmentima.

NKB Press: Možete li to malo približiti našim čitaocima?
Pajević: U posljednje tri-četiri godine koliko funkcioniše uprava kluba u ovom sastavu urađeno je mnogo toga, na samom početku svi su nam govorili da radimo sizifovski posao ali evo pokazalo se da smo taj kamen, odnosno breme ranijih dugova i svega ostalog, uspjeli prebaciti preko tog imaginarnog vrha odnosno dovesti klub u granicu pozitivnog poslovanja. U svemu tome otvorila se prilika da na stadionu poboljšamo infrastrukturne uslove, o čemu ne bih previše govorio jer je sve vidljivo, što je osnovni preduslov za kvalitetan rad svih selekcija pa i prvog tima. Nadalje, ispravno skautiranje i odabir igrača, kvalitetan rad mladog trenera Dedića kojem smo u ovom dijelu priključili Tahmaz Dženana polaznika UEFA B programa za trenere, blagovremeno poštivanje ugovorenih obaveza s igračima, kvalitetna oprema, sve su to segmenti koji su doveli do toga da sada imamo Bosnu o kojoj svi pričaju u superlativima.

NKB Press: Kolika su primanja igrača, jesu li zadovoljni?
Pajević: Plate naših igrača su podjeljene u tri kategorije, od A tima, B tima pa do stipendista, i s pravom mogu reči da su ubjedljivo najmanje u ligi. Iako s najmanjih budžetom, mi ostvarujemo vrhunske rezultate s ovim igračima, što će reći da su i oni zadovoljni. Vjerovatno nisu zadovoljni visinom primanja, ali činjenica je da se obaveze prema njima redovno isplačuju što nije situacija u večini klubova.

NKB Press: NK Bosna sutra gostuje u Banovićima šta možemo očekivati sutra?
Pjević: Sutra u Banoviće idemo potpuno rasterećeni i cilj nam je ostati neporažena ekipa i nakon sutrašnje utakmice. Stanje na tabeli za ekipu Budućnosti nije realno jer se radi sigurno o kvalitetnoj ekipi koja je upala u rezultatsku krizu. Ipak mislim da smo mi u ovom trenutku u maloj prednosti.

Scroll to Top