Burović, Handžić i Klarić na posudbi u Nogometnom klubu Bosna Visoko

Fudbaleri visočke Bosne nalaze se u završnoj fazi priprema uoči početka nove sezone, u kojoj će igrači našeg partnerskog Kluba igrati u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine. U igračkom kadru žuto-ljubičastih bilo je nekoliko promjena, a dodatna snaga klubu iz Visokog u novoj sezoni bit će naša 3 ofanzivca – Amar Burović, Tarik Handžić i Ildar Klarić.

Amar, Tarik i Ildar, u svojoj dosadašnjoj karijeri, nastupali su za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a Amar Burović bio je kapiten juniorskog tima Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo u sezoni 2014/15, te je svojim dobrim igrama imao značajan doprinos u osvajanju Kupa Bosne i Hercegovine. Uz Amara, napad juniora naše Akademije predvodio je Tarik Handžić, koji je bio najbolji strijelac prošlogodišnjeg izdanja Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora, gdje je postigao 22 gola. Dvadesetogodišnji Ildar Klarić, najbolji strijelac omladinskih takmičenja prije nekoliko sezona, po završetku juniorskog staža, potpisao je ugovor sa Zrinjskim. Nakon jednogodišnje posudbe u Igman iz Konjica, ovaj ofanzivac pojačat će dodatno konkurenciju u napadu Bosne.

Vrijedi spomenuti da Bosna u svojim redovima ima još nekoliko igrača koji su ponikli i prošli kroz selekcije Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, kao što su Adin Ćiva, Alija Čulov, Edis Tahiri, Ismar Čomaga, Meldin Hodžić i Amar Kadić.

U prvom kolu, fudbaleri Bosne gostovat će kod Čapljine, a utakmica je na rasporedu u subotu, 8. augusta, sa početkom u 17.30 sati. Fudbalski klub Sarajevo, ovim putem, želi mnogo sreće i uspjeha Nogometnom klubu Bosna Visoko u novoj sezoni, gdje će nastupati u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Scroll to Top