Bosna savladala Slaviju u kontrolnoj utakmici

Prolongiranje početka prvenstva nogometaši Bosne iskoristili su za odigravanje još jedne u nizu kontrolnih utakmica, ovaj put protivnik je bila ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Ivo Ištuk, strateg visočkih karioka, odlučio se za sljedeći sastav: Bekan, Hajdarović, Gačan, Mujkić, Pidro, Čulov, Rizvanović, Dizdarević, Klačar, Šaric ,Čabaravdić, a još su igrali Sejdić, Cana i Sadiković.

Od prve minute vidjelo se da je Slavija tvrda i disciplinovana ekipa te da ekipa Bosne neće lahko trijumfovati u ovom susretu.

Polovinom prvog poluvremena igrači Slavije koriste grešku odbrane visočana te dolaze do pogotka za vodstvo od 0:1. Od tog momenta Bosna kreće ofanzivno te vrlo brzo dolazi do izjednačenja, brza lopta po desnom boku, Dizdarević ubacuje za kapitena Čabaravdića koji efektnim udarcem sa vrha kaznenog prostora postiže izjednačujuči pogodak, Bosna 1:1 Slavija, s ovin rezultatom završeno je prvo poluvrijeme utakmice.

U drugom poluvremenu, ekipa Bosne je zaigrala u formaciji 4:3:3 u kojoj je zadala dosta glavobolja odbrani Slavije. U nekoliko odličnih prilika našao se mladi Šarić koji dva puta u situaciji jedan na jedan s golmanom Slavije ne postiže pogodak.

Igrala se polovina drugog poluvremena kad Bosna dolazi do vodstva od 2:1 a efektan pogodak postigao je desni bočni Dino Hajdarović na asistenciju Šarića koji se ovim potezom donekle iskupio za prethodne promašaje.

Ovaj rezultat ostao je do kraja utakmice čime je Bosna upisala važnu pobjedu za samopouzdanje pred teško gostovanje u Orašju.

Igrači koji danas nisu nastupali, odradili su trening nakon utakmice. Treba istači i to da Bosna putuje j Orašje oslabljena za Hodžića, Canu, Sadikovića te Murge koji je povrijedjen.

NKB Press

Scroll to Top