Bosna petardom ispratila Jedinstvo, siguran i Rudar

Danas su odigrani mečevi 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Rudar i Bosna bili su sigurni na svom terenu, dok je TOŠK slavio u Živinicama.

Rudar je u Kaknju ugostio Metalleghe i na kraju je ostvario ubjedljivu pobjedu, iako su gosti prvi stigli do prednosti. U finišu prvog dijela Pljevljak je pogodio za radost gostiju, no u nastavku golijada i čak četiri lopte u gostujućoj mreži. Kovač je pogodio za 1:1, a onda su domaći postigli još tri gola i ovjerili pobjedu. Kovač se još jednom upisao u strijelce, a pogodio je i Kobilica.

TOŠK je u Živinicama s 2:1 pobijedio Slaven. Za nepunih 10 minuta gosti su vodili 2:0, a strijelci su bili Kršić i Bedak. Utješni gol za domaće postigao je Todorović.

Bosna je deklasirala Jedinstvo u Visokom sa 5:0. Čabaravdić, Dizdarević (2), Cana i Mujić su potopili goste iz Bihaća, koji se nalaze u veoma teškoj situaciji.

U Orašju su istoimena domaća ekipa i Bratstvo iz Gračanice remizirali rezultatom 1:1.

Rudar – Metalleghe 4:1 FK Rudar: Čelebić, Sarvan, Alić, Hećo, Kukić, Kovač, Kobilica, Vehab, Musić, Čaluk, Spahić. NK Metalleghe: Jamaković, Goloman, Hota, Tankuljić, Marin, Jurević, Handžić, Opardija, Kovač, Aščić, Hreljić.

Slaven – TOŠK 1:2 NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Berbić, Omerkić, Kukić, Salihović, Mujagić, Salihović, Berbić, Mašić. NK TOŠK: Strika, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Bedak, Bašalić, Gafurović, Lukomirak, Suljić.

Bosna – Jedinstvo 5:0 NK Bosna: Bekan, Goralija, Ćubara, Dizdarević, Hrelja, Mujić, Cana, Čabaravdić, Sejdić, Hajdarović, Šero. NK Jedinstvo: Bečirević, Crnomarković, Omerdić, Dupanović, Samardžić, Omanović, Galin, Ćirić, Hrustanović, Zulić, Pendek.

Orašje – Bratstvo 1:1 HNK Orašje: Oštraković, Pejić, Jovanović, Mikić, Marošević, Marković, Pejičić, Prgić, Brković, Vidović, Lugavić. NK Bratstvo: Divković, Hasić, Alihodžić, Stjepanović, Šuša, Diabang, Vehabović, Jaganjac, Mujkić, Ćosić, Poturalić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/bosna-petardom-ispratila-jedinstvo-siguran-i-rudar/255970

Scroll to Top