Bosna nije uspjela protiv Travnika

Na pomoćnom terenu stadiona “Luke” pred oko 300 gledalaca kadeti NK Bosna nisu uspjeli ponoviti uspjeh generacije od prije 12 godina i plasirati se u završnicu prvenstva. Nakon utakmice u Travniku i povoljnog rezultata u kojem su poraženi 2:1, ekipa trenera Edina Muzaferije imala je sve karte u svojim rukama, bilo je dovoljno i minimalnih 1:0 da završnicu gledamo u Visokom.

“Nažalost nismo uspjeli, bili smo blizu, ali konačnih 2:2 nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Dva gola Haruna Goralije nisu bila dovoljna jer smo kiksali u odbrani i također primili dva gola. U ime igrača i trenera zahvaljujem se publici koja nas je nesebično podržala. Ako možemo nešto pozitivno izvući iz protekle sezone onda je to činjenica da NK Bosna ima budućnost u ovim mladim momcima čije vrijeme tek dolazi. Očekivali smo pobjedu i slavlje, ali bit će prilike i za takve situacije. Na kraju koristim priliku i da se zahvalim našem predsjedniku Nerminu Kadriću koji je nakon utakmice upriličio iftar za sve igrače i trenere”, izjavio je za Visoko.co.ba trener kadetske ekipe NK Bosna Edin Muzaferija.

Podsjećamo, da je NK Bosna iz ovog dvomeča uspjela preći prepreku zvanu NK Travnik prema propozicijama završnica turnira bi bila odigrana u Visokom.

(visoko.co.ba)

Scroll to Top