Bosna minimalno poražena od Slavena na katastrofalno lošem terenu

Nogometaši Bosne su u okviru 18.kola Prve nogometne lige Federacije gostovali u Živinicama kod ekipe Slavena i doživjeli su minimalan poraz rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici su domaći postigli u 27.minuti meča preko Mašića.

U drugom poluvremenu je Bosna imala nešto više od igre, ali do izjednačenja nije uspjela doći pa se tako Slaven revanširao Bosni za poraz u prvom dijelu sezone kada je visočki tim nakon sjajnog preokreta slavio sa 3:2. treba reći i da se ova utakmica igrala po veoma teškom terenu, koji je otežavao posao igračima oba tima.

Situaciju je pogoršala i činjenica da je prije ove utakmice odigrana utakmica ženske premijer lige što je dodatno devastiralo teren kojeg bi se objektivno postidili visočki općinski ligaši.

I pored toga što je naša ekipa u prvom dijelu korektno i domačinski dočekala sportske prijatelje iz Živinica, mentalitet pojedinaca je isplivao na površinu kada je ispred svlačionica verbalno vrijeđan i član uprave NK Bosna Visoko kojem je S.M., trener omladinskih kategorija Slavena, odjeven u sportsku opremu reprezentacije BiH psovao majku jer je slikao loš teren u Živinicama.

Kako je teren izgledao pogledajte u foto prilogu.

U narednom kolu Bosna opet gostuje, ovoga puta na bugojanskom Jakliću kod ekipe Iskre.

Scroll to Top