Bosna je svakako favorit u ovom duelu, ali izabranici Nermina Bašića vjeruje u svoje kvalitete.

Jedan od derbija 18. kola Prve lige Federacije naše zemlje igra se u nedjelju u Siminom Hanu, a snage će odmjeriti Sloga i Bosna iz Visokog.

Sloga se trenutno nalazi na desetom mjestu sa 22 osvojena boda, dok je Bosna lider prvenstva sa tri boda prednosti u odnosu na NK Travnik.

Napadač Sloge Igor Radovanović vjeruje da njegov tim može napraviti pozitivan rezultat, a dotakao se i susreta sa Rudarom iz Kaknja.

“U Kaknju smo imali sve uslove da ostvarimo pozitivan rezultat, ali nismo uspjeli. Loše smo igrali i naivno primili golove, te je domaćin na kraju zasluženo slavio. Okrećemo se sada domaćoj uakmici sa Bosnom koja je lider na tabeli i sigurno posjeduje kvalitet. Mislim da smo i mi kvalitetniji nego u prvom dijelu prvenstva u svim segmentima i moramo pokazati da smo protiv Rudara imali samo loš dan. Imamo dovoljno vremena da ispravimo greške i dobro analiziramo ekipu Bosne kako bi što spremniji ušli u utakmicu”, priča Radovanović za SportSport.ba.

Bosna je svakako favorit u ovom duelu, ali izabranici Nermina Bašića vjeruje u svoje kvalitete.

“Nama u nedjelju protiv Bosne igraju samo tri boda i tako ćemo se i postaviti. U ovoj ligi nije velika razlika u kvalitet između ekipa i ona koja se više bori i želi pobjedu na kraju je najčešće i ostvari. Nama motiva sigurno neće nedostajati i ubijeđen sam u pozitivan rezultat, uz sav respekt prema vodećoj ekipi prvenstva”, zaključio je Igor Radovanović, napadač Sloge iz Siminog Hana.

Scroll to Top