Bosna iz Visokog osvojila kvalitetan turnir u Buturović-Polju i na najbolji način najavila predstojeću takmičarsku sezonu u kojoj je cilj Premijer liga BiH!

Na memorijalnom turniru “Seid Padalović” u Buturović-Polju, gdje podsjećanja radi, učestvuju Bosna iz Visokog, Iskra iz Bugojna i Igman iz Konjica, te organizator turnira FK Klis, danas su bili na rasporedu finalni susret i susret za treće mjesto.

U finalu turnira danas su snage odmjerili prvoligaš Bosna iz Visokog i drugoligaš Klis, a izabranici Ive Ištuka, nogometaši Bosne, opravdali su ulogu favorita te zabilježili pobjedu rezultatom 2:1, i samim tim osvojili ovaj kvalitetan turnir.

Povela je Bosna u prvom poluvremenu sa 1:0 pogotkom novog igrača u redovima Bosne, Dine Dizdarevića, a domaći su do pouvremena izjednačili na 1:1. Ipak, u drugom poluvremenu “Visočke Karioke” ponovo su ubacili “u brzinu više”, te postigli i drugi pogodak. Ponovo je strijelac bio jedan od novajlija u dresu tima iz Visokog, odnosno, Nihad Mujić, koji pogađa za 2:1, što će se kasnije ispostaviti i konačnim rezultatom ovog finalnog meča.

Bosna je osvajanjem ovog turnira na najbolji mogući način najavila predstojeću takmičarsku sezonu, u kojoj će Visočaci pokušati izboriti Premijer ligu BiH.

U susretu za treće mjesto ovog turnira sastali su se poraženi polufinalisti, Igman iz Konjica i Iskra iz Bugojna, a Bugojanci su došli do pobjede rezultatom 1:0 pogotkom Skopljaka, i na taj način osvojili treće mjesto, dok je Igman iz Konjica završio kao četvrti.

www.sportskevijesti.com

Scroll to Top