Beganović: Nismo jedini koji želimo u Premijer ligu, Bosna, Travnik, Zvijezda imaju kvalitet

Novu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH na odličan način je otvorio Rudar. Pod vodstvom Elvedina Beganovića kakanjski tim je u dosad odiganih sedam utakmica ostvario četiri pobjede i tri remija, te tako zauzeo vrh tabele koji je uoči sezone upisan u klupskim ambicijama.
“Mogu stvarno da budem zadovoljan na koji način smo otvorili novu sezonu, ali naravno da postoje i određeni nedostatci. U posljednje dvije utakmice smo kiksali, što dovoljno govori da ne smijemo unaprijed upisivati bodove. Prije nego što je sezona počela nadali smo se da ćemo biti u samom vrhu, ali nismo očekivali i da ćemo u sedam kola biti jedina ekipa bez poraza”, kazao je trener Elvedin Beganović na početku razgovora za SportSport.ba.
Beganović dodaje da je Rudar od starta najavio borbu za Premijer ligu BiH. “Odmah na početku sezone smo dali do znanja da želimo sezonu završiti na prvom mjestu i naravno osigurati plasman u društvo najboljih. Da li ćemo uspjeti u tome, vidjet ćemo. Sada nam jako dobro ide, ali svjesni smo da je prvenstvo dugo i da ima još puno utakmica u kojima možemo pobijediti i isto tako izgubiti. Pokušat ćemo zadržati kontinuitet”, ističe Beganović i dodaje: “Svjesni smo da nismo jedina ekipa sa takvim ambicijama. Sigurno da će i Travnik jurišati na ekspresni povratak, a naravno da ne treba otpisati ni Orašje, Bratstvo, Bosnu ili Zvijezdu. Svi oni imaju kvalitet.”
Osvrnuo se Beganović i na naredni ispit – gostovanje u Čapljini. “Mi u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo, odnosno da osvojimo bodove. Ekipu Čapljine u ovom trenutku ne poznajem najbolje, ali napravit ćemo analizu i do utakmice ćemo znati skoro sve. Vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti pobjedu. Isto tako jako je bitno da sve igrače zaobiđu povrede”, riječi su Beganovića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/beganovic-nismo-jedini-koji-zelimo-u-premijer-ligu/207283

Scroll to Top