Adnan Zamer Hodžić: Bosna je novi premijerligaš!

U ekipu Bosne, jesenjeg šampiona Prve lige Federacije BiH, u zimskom prelaznom roku došlo je nekoliko pravih nogometaša, a koji će sigurno biti istinska pojačanja za visočke ”karioke”, ali svi ljubitelji fudbala u gradu ”mladosti i sporta” se slažu – najveće pojačanje je povratak velemajstora Adnana Zamera Hodžića iz ekipe premijerligaša Mladosti.

Ovaj dvadesetšestogodišnji fudbaler, koji igra na poziciji lijevog krila ili ofanzivnog veznog, osim Bosne igrao je još za Mladost (Doboj Kakanj) i Podgrmeč (Sanski most), a okusio je i inozemnu fudbalsku scenu, igrajući godinu i pol u Austriji i u svim tim ekipama ostavio je veliki pečat svojom igrom, znanjem, talentom i borbenošću. O povratku u svoju Bosnu, ambicijama, atmosferi u timu, klubu i saigračima, Zamer nam je rekao sljedeće:

”Prvo moram da istaknem zadovoljstvo što sam ponovo u ekipi Bosne, a za koju me vežu prijatne i lijepe uspomene. Iako sam imao dosta ponuda i od premijerligaških ekipa da pređem u njihove redove, nije bilo puno dileme i razmišljanja. Bukvalno, za minut vremena sam sa vodećim ljudima kluba dogovorio povratak u Bosnu i Hercegovinu i potpisao ugovor do juna ove godine. U klubu i ekipi je sjajna atmosfera, na svakom ćošku i u svakom trenutku osjeti se sjajna atmosfera, već sada pušu šampionski i premijerligaški vjetrovi. Bio sam u dosta klubova, ali nigdje nisam doživio ovakvu atmosferu, svi u klubu, počev od oružara, igrača, Uprave i navijača dišu kao jedan. Ovaj rezultat koji je ostvaren u jesenjem prvenstvu nije plod slučajnosti nego rezultat izuzetnog rada u prethodne četiri godine agilne Uprave kluba, koja je uradila ogroman posao po pitanju infrastrukture na našem stadionu”, kaže Hodžić.

Može li Bosna prva kroz cilj i u društvo premijerligaša?

”Sigurno da u klubu svi žele da ispune cilj, a on je plasman u BHT PL BiH. Imamo izuzetno kvalitetnu ekipu, odličan stručni štab na čelu sa šefom Farukom Dedićem, agilnu upravu koju predvodi neumorni predsjednik Nermin Kadrić, naše vjerne navijače, popularne ”Demone” i nema nikakvog razloga da na proljeće ne budemo još bolji, kvalitetniji, sa još većim bodovnim učinkom i od augusta zaigramo u društvu Sarajeva, Željezničara, Zrinjskog, Slobode, Radnika, Mladosti i ostalih klubova. Znamo da još ekipa želi taj isti plasman kao što su Bratstvo, GOŠK, Orašje, Travnik i drugi, te da i oni imaju odlične fudbalere i svaka čast svim našim rivalima, ali mi vjerujemo u sebe i najavljujemo proljetne igre za ++dušu i sjećanje” i povratak ”karioka” na velika vrata u Premijer ligu BiH”, završava Hodžić.

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

Scroll to Top