Adis Dado Hajlovac: Pregovaramo sa nekoliko kvalitetnih igrača

Član UO NK Bosna Visoko, Adis Dado Hajlovac za NKB Press:

Očekuje nas izuzetni teška polusezona u borbi za plasman u BHT Premijer ligu, jer pored naše ekipe još najmanje dva respektabilna tima žele do trofeja.
Cjelokupan UO našeg kluba gaji optimizam kada je u pitanju plasman u najviši rang takmičenja, imamo zaista kvalitetnu ekipu i fantastične navijače uz koje smo osvajali bodove i u najtežim utakmicama.
Dio naših navijača dobit će priliku u narednom periodu da odlučuje o bitnim stvarima u klubu, što kroz skupštinu, upravu ili radna tijela kluba. Na ovaj način će se postici dodatna sinergija na relaciji klub – navijači a što će nadamo se uroditi još boljom organizacijom i rezultatima.
Kada je u pitanju igrački kadar, u dogovoru sa šefom stručnog štaba, u pregovorima smo sa nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača prema pozicijama koje nam u ekipi nedostaju ili je na njima slabija konkurencija. Mogu reči samo da igrači s kojima pregovaramo nisu nepoznata imena u BH Nogometu i da neki od njih igraju u europskim ligama, kao sto smo i rekli na kraju polusezone, pojačat ćemo se najboljima.

Kao što već znate, prozivka je zakazana za 19.01. I nakon toga ćemo imati jedan krači period od 5 dana za provjeru stanja postojećeg kadra ali i odredjenih prinova koje će se pokušati nametnuti treneru Dediću, nakon toga će se ekipa svesti na dogovoreni broj i nastaviti kvalitetno raditi.

Ono što je jako bitno za razliku od prošlih sezona, necemo dozvoliti dolazak na probu bilo kome bez nogometnog CV-a i u ovom smislu smo podigli ljestvicu na veči nivo. Bosna je ozbiljan klub i bez ozbiljne preporuke nema probe i oduzimanja vremena našem stručnom timu.

Scroll to Top