NK Bosna 0:0 HNK Čapljina, maestralni Bekan spriječio potop Bosne

Nakon što je glavni sudija Crnkić označio kraj utakmice 16. kola Prve lige Federacije BiH na Gradskom stadionu Luke u Visokom, malobrojna publika napustila je stadion Luke prilično nezadovoljna. Utakmica je završena rezultatom 0:0, te je sigurno da Visočani ne mogu biti zadovoljni ovim remijem kojim su otvorili proljetni dio sezone, posebno jer je riječ o direktnom konkurentu. Nakon ovog kola ekipa iz Čapljine i dalje na tabeli ostaje jedno mjesto iznad Bosne i ništa konkretno se ne mijenja.

Prvo poluvrijeme utakmice Visočani su odigrali poprilično nervozno i očajno, ali su ipak uspjeli kreirati nekoliko izglednih prilika da preokrenu rezultat u svoju korist, što su u nekoliko navrata činili i gosti iz Čapljine, ali nije bilo promjene rezultata.

Na samom startu drugog dijela, iako su igrači Bosne krenuli dosta odlučnije i ofanzivnije u nastavku, desila se prekretnica kada je Hasanhodžić zbog psovke upućene sudiji kažnjen crvenim kartonom. Tako je od 52. minute visočka Bosna igrala sa igračem manje na terenu, što im nije smetalo u kreiranju još više prilika i prostora za igru, ali im je to na kraju otežalo kompletan posao jer sve te prilike nisu urodile plodom i utakmica je završena bez golova.

NK Bosna Visoko će u narednom kolu, ukoliko ne bude nikakvih promjena, u subotu 12. marta gostovati u Goraždu, kod istoimene ekipe koja se nalazi na devetoj poziciji tabele. Sama utakmica bi trebala, kao i sve ostale u narednom 17. kolu, početi u 15:00 sati.

Završene su utakmice i na ostalim terenima Prve lige Federacije BiH, barem kada je riječ o utakmicama koje se igraju danas, te su na ovim utakmicama postignuti sljedeći rezultati:

Podgrmeč – Orašje 0:0

Jedinstvo – Bratstvo 3:0

Radnički – GOŠK 0:0

Zvijezda – Goražde 2:1 i

Metalleghe – Novi Travnik 3:1.

Do kraja 16. kola ostalo je da se odigraju dvije utakmice, koje su na programu sutra također od 14:30 sati, a u njima se sastaju:

Branitelj – Sloga Ljubuški i

Rudar Kakanj – Budućnost.

Scroll to Top